ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες συμφωνούν με τα κυβερνητικά μέτρα στα σύνορα

21:28 - 09 Μαρ 2020 | Πολιτική
Δημοσκόπηση: Οι πολίτες συμφωνούν με τα κυβερνητικά μέτρα στα σύνορα
Υπέρ των μέτρων της κυβέρνησης για το σφράγισμα των συνόρων σε Έβρο και Αιγαίο εμφανίζεται η πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO.

Ειδικότερα, βάσει της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του OPEN, τρεις στους τέσσερις πολίτες συμφωνούν - από λίγο έως πολύ – με τα κυβερνητικά μέτρα.

Έβρος Αιγαίο

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη σε ότι αφορά τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά ή την ηπειρωτική χώρα, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι ότι το 60% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στο ερώτημα εάν θα αποδεχόταν τη λειτουργία κλειστού κέντρου στην περιοχή του. Σε ότι αφορά τον κορονοϊό το 79% δηλώνει επαρκώς ενημερωμένο.

Σαφής είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα για τον πιο αποτελεσματικό πρωθυπουργό. Συγκεντρώνει ποσοστό 46%. Στο 22% ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 13,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,6% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,2 από 3,7% που είχε λάβει στις εθνικές εκλογές. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 2,3% και η Χρυσή Αυγή στο όριο του 3%.

Πρόθεση Ψήφου

Τελευταία τροποποίηση στις 21:41 - 09 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.