ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές Βαρβιτσιώτη στο Στρασβούργο ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ

22:34 - 09 Μαρ 2020 | Πολιτική
Επαφές Βαρβιτσιώτη στο Στρασβούργο ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ
Διπλό μήνυμα ότι η Ελλάδα προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης, έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από το Στρασβούργο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας, που ξεκινά τον προσεχή Μάιο, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η νέα γενιά και τα δικαιώματά της.

Για τον σκοπό αυτό, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejcinovic Buric, τη Γενική Διευθύντρια Δημοκρατίας του Οργανισμού Snezana Samardzic- Markovic και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Λίνο – Αλέξανδρο Σισιλιάνο.  

Κατά τη διάρκεια των επαφών του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει η Ελληνική Προεδρία και αφορούν: α) εκπαίδευση και δημοκρατικός πολιτισμός στην ψηφιακή εποχή, β) τα παιδιά ως ευάλωτα πρόσωπα (σε κίνδυνο φτώχειας, θύματα βίας, εμπορίας, εργασιακής εκμετάλλευσης, ασυνόδευτα, με αναπηρίες), γ) διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή και του δικαιώματος της νέας γενιάς να την απολαμβάνει απρόσκοπτα, δ) Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης - Κοινωνικά δικαιώματα στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται, ότι η χώρα μας θα ασκήσει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης για ένα εξάμηνο, και συγκεκριμένα από 15 Μαΐου έως 18 Νοεμβρίου 2020, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Ρώμη, στις 4 Νοεμβρίου 1950. 

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κατάσταση στα σύνορα στον Έβρο, επισημαίνοντας πως πρόκειται για τα σύνορα της Ευρώπης, ενώ έκανε λόγο για εκβιασμό Ερντογάν που εργαλειοποιεί τους μετανάστες για να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη. Τόνισε, ακόμη, ότι το μεταναστευτικό δεν είναι διμερές, αλλά ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα με γεωπολιτικές διαστάσεις, με την γείτονα να επιδίδεται σε ένα συνεχές παιχνίδι αναπαραγωγής fake news. «Η Ελλάδα», κατέληξε, «θα συνεχίσει να προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.