ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φον ντερ Λάιεν: Παραμένει σε ισχύ η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας

00:25 - 10 Μαρ 2020 | Πολιτική
Φον ντερ Λάιεν: Παραμένει σε ισχύ η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας
Παρά τους εκβιασμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την προώθηση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η Κομισιόν θεωρεί πως η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας παραμένει σε ισχύ και αποτελεί το επίκεντρο για τις νέες συζητήσεις που ξεκίνησαν με τον Τούρκο Πρόεδρο για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Οι γραμμές επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένουν ανοικτές, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντας πως αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Οι μετανάστες χρειάζονται στήριξη, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη, αλλά και η Τουρκία χρειάζεται στήριξη» σημείωσε η κα. Φον ντερ Λάιεν μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που είχαν τη φιλοσοφία των... ίσων αποστάσεων.

Η ίδια χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον Τούρκο πρόεδρο εποικοδομητική, επισημαίνοντας ότι επικεντρώθηκε στη χαρτογράφηση των σημείων όπου μπορούν να εργαστούν οι δύο πλευρές με επίκεντρο πάντα τη συμφωνία που έχει υπογράψει το 2016 η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό. 

Όπως υπογράμμισε η κα. Φον ντερ Λάιεν η συμφωνία αυτή παραμένει σε ισχύ και αυτό που χρειάζεται είναι μια αμοιβαία κατανόηση για τα κομμάτια που λείπουν και τη συμπλήρωσή τους.

«Εκφράσαμε ξεκάθαρα στον κ. Ερντογάν τη δέσμευση μας να προχωρήσουμε σε αυτά τα ζητήματα υπό την προϋπόθεση ότι αυτό είναι αμοιβαίο» σημείωσε. «Πιστεύω ότι σήμερα ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης μιας διαδικασίας που έχει σαν στόχο μια προοπτική για τους μετανάστες και τη σταθερότητα για την περιοχή» κατέληξε.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 00:30 - 10 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.