ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kοντοζαμάνης: Ο ιδιωτικός τομέας θα διαθέσει κλίνες ΜΕΘ, εφόσον χρειαστεί

15:48 - 10 Μαρ 2020 | Πολιτική
Kοντοζαμάνης: Ο ιδιωτικός τομέας θα διαθέσει κλίνες ΜΕΘ, εφόσον χρειαστεί
Λύση από τον ιδιωτικό τομέα προωθεί η κυβέρνηση, σε περίπτωση που χρειαστεί, λόγω κορονοϊού.

Επιπλέον κλίνες εντατικής θεραπείας για βαριά περιστατικά, θα διατεθούν και από τον ιδιωτικό τομέα εφόσον παραστεί ανάγκη, κατά τη διάρκεια της επιδημικής κρίσης του κορονοϊού.

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίου «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας-Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».

Ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ως απάντηση στον Παύλο Πολάκη, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση που διαφήμιζε συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, τώρα με την κρίση του κορονοϊού, δεν φαίνεται να προωθεί τέτοιες συνεργασίες:

«Δεν ακούμε τίποτα τις τελευταίες ημέρες για τον ιδιωτικό τομέα και τα ΣΔΙΤ που θα μας σώζανε. Όταν πέφτουν τα αγγούρια, όταν σφίγγουν τα γάλατα, τότε τον δημόσιο τομέα θέλουμε. Και έτσι είναι. Γιατί η προστασία της υγείας των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους και έτσι πρέπει να είναι» είπε ο Παύλος Πολάκης. «Για φέρτε κάνα ΣΔΙΤ τώρα» συνέχισε, «φέρτε εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα να βγάλουν πλάνο για το σύστημα» και «μην ξεχάσετε, όταν περάσει αυτή η μπόρα, τότε να μας τους ξαναφέρετε για σωτήρες» είπε και τόνισε: «Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι που θα προφυλάξει και θα θωρακίσει τη χώρα και θα δώσει τη μάχη με τον κορωνοϊό και γι' αυτό θέλει στήριξη».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 10 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.