ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Αισιοδοξία για κοινό βηματισμό με την Τουρκία-Κουρτς: Εκβιασμός Ερντογάν

19:13 - 10 Μαρ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Αισιοδοξία για κοινό βηματισμό με την Τουρκία-Κουρτς: Εκβιασμός Ερντογάν
«Είμαι σήμερα πιο αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος κοινός βηματισμός ΕΕ -Τουρκίας», τόνισε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Αυστριακό Καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στη Βιέννη.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον αυστριακό καγκελάριο για τη βοήθεια της Αυστρίας στην προσπάθεια της Ελλάδας να προστατεύσει τα σύνορά της και τόνισε ότι η ΕΕ έως τις 26 Μαρτίου και τη Σύνοδο Κορυφής η ΕΕ πρέπει να έχει αποκρυσταλώσει τη θέση της για την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας.

Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση και αναγνώρισε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια πρόοδος καθώς οι ροές στα νησιά ήταν τις τελευταίες ημέρες μηδενικές.

Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε πως η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με την Τουρκία, αλλά όχι υπό όρους εκβιασμού, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Η Τουρκία έχει το καθήκον που απορρέει από τη συμφωνία να συγκρατεί τις ροές και αφού το κάνει να επιβραβεύεται γι’ αυτό από την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ελλάδα και Αυστρία έχουν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, τόνισε από τη μεριά του ο Σεμπάστιαν Κουρτς και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τις προσπάθειες να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα τονίζοντας ότι ο κ. Ερντογάν κάνει επίθεση εκμεταλλευόμενος τους πρόσφυγες. «Θέλει να εκβιάσει την Ευρώπη και να τη γονατίσει», υπογράμμισε.

Ακολουθούμε κοινό δρόμο πίσω από την Ελλάδα και ως Αυστρία θέλουμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια με εξοπλισμό και προσωπικό. Σημείωσε ότι η χώρα διέθεσε 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να βελτιωθούν και οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.