ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για την προστασία όσων πλήττονται

21:54 - 10 Μαρ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για την προστασία όσων πλήττονται
Αίτημα για πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για την Ελλάδα, προκειμένου να προστατευθούν όσοι πλήττονται από τον κορονοϊό, έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο «χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας των κρατών μελών σε μέσα και προσωπικό, θέτοντας παράλληλα το ζήτημα της ανάληψης οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, που πλήττεται.

«Το κόστος των μέτρων αυτών πρέπει να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών-μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όπως η Ελλάδα», δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προμήθεια ειδών προστασίας (π.χ. μάσκες) και αντιμετώπισης (π.χ. αναπνευστήρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και μετά την κατανομή τους, ανάλογα με τις ανάγκες, στα κράτη-μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού στη χώρα μας, σταματούν όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για 14 ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Παράλληλα, με νεότερη ανακοίνωσή της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης για τις επόμενες 14 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Αισιοδοξία για κοινό βηματισμό με την Τουρκία

Τελευταία τροποποίηση στις 22:03 - 10 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.