ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός

09:39 - 11 Μαρ 2020 | Πολιτική
Τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός
Νέα μέτρα θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός για να θωρακισθούν οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα λόγω του Covid-19 που έχει επιπτώσεις στη λειτουργία τους.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει στην πρώτη δέσμη μέτρων για την τόνωση της ρευστότητας και τη διαφύλαξη της απασχόλησης σε κλάδους και περιοχές όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα επιχειρήσεων με κρατική εντολή, για περισσότερες από 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει:

  • Την αναστολή, για 4 μήνες, της πληρωμής Φ.Π.Α., πληρωτέου τέλος Μαρτίου.
  • Την αναστολή, επίσης για 4 μήνες, της πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ, καθώς και των δόσεων για ρυθμίσεις βεβαιωμένων οφειλών, πληρωτέων μέχρι το τέλος Μαρτίου,
  • Την αναστολή, για 3 μήνες, της πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και των δόσεων κάθε είδους ρύθμισης, που είναι πληρωτέες έως 31η Μαρτίου.

Ό, τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα, θα συμπεριληφθεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και θα επικεντρώνονται στο πώς θα βοηθηθούν οι γονείς, οι εργαζόμενοι αλλά και οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν ειδικές μέριμνες για άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς που θα έχουν τα παιδιά τους στο σπίτι ή εκ περιτροπής ωράριο εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις περιπτώσεις που εργάζονται και οι δύο γονείς και έχουν παιδιά έως 15 ετών. Οι ημέρες της άδειας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα ανέρχονται σε 15 για τον πατέρα και σε 15 για τη μητέρα και μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτά ανάλογα με τις ανάγκες (για παράδειγμα 7+7).

Τα επικρατέστερα μέχρι τώρα σενάρια θέλουν την άδεια είτε να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το κράτος και τους εργοδότες και είτε να εφαρμόζεται ένα μεικτό σύστημα με βάση το οποίο ένα μέρος της άδειας θα αφαιρείται από την κανονική, ένα μέρος θα επιβαρύνει τον εργοδότη και ένα το κράτος.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 11 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.