ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Πτήσεις τέλος από και προς την Ιταλία

14:20 - 14 Μαρ 2020 | Πολιτική
«Στοπ» βάζει η κυβέρνηση στις πτήσεις από και προς την Ιταλία στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν το νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, βρέθηκε η εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και η υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της εφαρμογής από τους πολίτες, των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, και τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις σε χώρους, των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία όπως τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

Επιπλέον, στη διάρκεια της σύσκεψης:

  • Αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας 1135.
  • Έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε διμερές κρατικό επίπεδο για την προμήθεια πρόσθετου ιατρικού υλικού.
  • Συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους. 
  • Συζητήθηκε επίσης η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης άλλοι 929 οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 

Όπως έγινε επίσης γνωστό, σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από την Κυριακή, θα γίνεται στις 18.00 ενημέρωση των πολιτών από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Διαβάστε επίσης:

- Μητσοτάκης: Κλείνουμε την πόρτα στον κορονοϊό- Μένουμε μέσα όσο μπορούμε

- Στους τρεις οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Τελευταία τροποποίηση στις 19:51 - 14 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.