ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΞ: Δεν δικαιούται η Τουρκία να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα

12:56 - 15 Μαρ 2020 | Πολιτική
ΥΠΕΞ: Δεν δικαιούται η Τουρκία να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα
Το υπουργείο Εξωτερικών δεν άφησε αναπάντητες τις νέες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας, η οποία έβαλε στο στόχαστρό της τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, με τον Χαμί Ακσόι να τον κατηγορεί ότι συμπεριφέρεται σαν εχθρός στους μετανάστες.

«Η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

«Άλλωστε, είναι γνωστές οι επιδόσεις της Τουρκίας στους συγκεκριμένους τομείς» και «επιπλέον, είναι απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος» επισημαίνει ο κ. Γεννηματάς.

«Μας έχει συνηθίσει σε κυνικές παραβατικές συμπεριφορές κάθε κανόνα δικαίου, είτε αφορούν κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία ή σχέσεις καλής γειτονίας στον άμεσο περίγυρο και την ευρύτερη περιοχή, στοιχεία που άλλωστε καταγράφονται κάθε χρόνο σε εκθέσεις της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, μεταξύ άλλων», τονίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι «Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Της συστήνουμε αυτεπίγνωση».

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι ακολουθεί απάνθρωπη πολιτική και συμπεριφέρεται σαν εχθρός στους μετανάστες, δίχως να κάνει διάκριση σε παιδιά και γυναίκες.

Η ανακοίνωση του Ακσόι ήρθε σε συνέχεια των δηλώσεων του Νίκου Δένδια, ο οποίος επισήμανε το Σάββατο ότι η κατάσταση στον Έβρο είναι αποτέλεσμα της εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία και της ανερυθρίαστης προθυμίας της να χρησιμοποιήσει αθώους προκειμένου να εκβιάσει καταστάσεις και να αποκομίσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 15 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.