ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπεγράφη ΚΥΑ για προσωρινούς περιορισμούς στις θαλάσσιες μεταφορές

20:05 - 15 Μαρ 2020 | Πολιτική
Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπεγράφη την Κυριακή και προβλέπει προσωρινούς περιορισμούς στις θαλάσσιες μεταφορές, που συνδέονται με την Ελλάδα, στο πλαίσιο του περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ, η οποία ισχύει από 15.3.2020 και ώρα 15:00 έως 15.4.2020 και ώρα 15:00 για τις θαλάσσιες μεταφορές προβλέπει αναλυτικά τα εξής:

  • Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των θαλασσίων συνδέσεων με την Αλβανία και την Ιταλια, περιλαμβανομένου του κατάπλου στην Ελληνική επικράτεια ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. (Ο προσωρινός περιορισμός της θαλάσσιας σύνδεσης δεν καταλαμβάνει φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα).
  • Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια.
  • Η παρούσα δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις χώρες του πρώτου άρθρου.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Απαγορεύτηκε η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια

Τελευταία τροποποίηση στις 20:55 - 15 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.