ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Πλήρης κρατική κάλυψη των δαπανών και του μισθολογικού κόστους των κλειστών επιχειρήσεων

17:27 - 16 Μαρ 2020 | Πολιτική
Χαρίτσης: Πλήρης κρατική κάλυψη των δαπανών και του μισθολογικού κόστους των κλειστών επιχειρήσεων
Για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου που συστήνουν οι επιστήμονες για την προστασία της ζωής των ανθρώπων και τη Δημόσια Υγεία σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξήγησε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις και δυστυχώς απέναντι στην εκκλησία βλέπουμε την κυβέρνηση άβουλη.

Ο κ. Χαρίτσης εξήγησε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει αυτήν τακτική για να μην έχει πολιτικό κόστος καθώς ακόμα και αυτό το ζήτημα της διαχείρισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού το αντιμετωπίζει με μικροπολιτικούς υπολογισμούς γι’ αυτό και ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος λες και δεν υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία σ’ αυτήν τη χώρα.

Απαράδεκτη και εξοργιστική χαρακτήρισε την πρακτική αυτή εκ μέρους της ΝΔ και τόνισε ότι την καλούν ακόμα και τώρα να σταματήσει να κρύβεται σχετικά μ’ ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Εξήγησε ότι δεν μιλάμε για μέτρα που μπορούν να εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας σημαίνει ότι όλοι πρέπει να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα ανεξαιρέτως.

Η κυβέρνηση, όπως τόνισε, ήδη έχει καθυστερήσει πολύ να επιβάλει την εφαρμογή αυτών των μέτρων ακόμα και εκεί που η ίδια ενδεχομένως δεν θέλει να το κάνει, για να μην συγκρουστεί με την Εκκλησία.

Δεν γίνεται σε όλες τις άλλες τις άλλες χώρες του κόσμου, επισήμανε ο κ. Χαρίτση, στην Ιταλία και αλλού οι ιεράρχες, ο πάπας, να ανακοινώνουν οι ίδιοι κλείσιμο εκκλησιών και μέτρα προστασίας για τους πιστούς και εδώ να υπάρχουν εξαιρέσεις, μόνο και μόνο για να μη συγκρουστεί η κυβέρνηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Για τα οικονομικά μέτρα

Για την τηλεδιάσκεψη Τσίπρα – Μητσοτάκη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χαρίτσης εξήγησε ότι στόχος τους είναι η ενημέρωση αναφορικά με τις εξελίξεις για την πανδημία αλλά και για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως αντιπολίτευση ευθύνης. «Δεν θα επαναλάβουμε τις λογικές που και εμείς όταν ήμασταν στην κυβέρνηση αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν από την τότε αντιπολίτευση» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε, περιλαμβάνεται η άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το πιο κρίσιμο αυτή τη στιγμή, για να μπορέσει να αντέξει το ΕΣΥ την πολύ μεγάλη πίεση που δέχεται, καθώς αυτά που έχουν προταθεί έως τώρα από την κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και δεν προβλέπουν θέσεις γιατρών. Σύμφωνα με τον βουλευτή έχουν μείνει σε εκκρεμότητα οι διαδικασίες που είχαν αρχίσει από τη δική τους κυβέρνηση για τη δρομολόγηση περισσοτέρων από  4.000 θέσεων, προσλήψεων μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες πάγωσαν από τη ΝΔ.

Η δεύτερη πρόταση τους αφορά την Οικονομία δηλαδή τη στήριξη, την πλήρη κάλυψη από το κράτος, όλων των δαπανών και του μισθολογικού κόστους των κλειστών επιχειρήσεων για την προστασία των εργαζομένων οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κατάσταση, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα του πλήρους οικονομικού αδιεξόδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.