ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Πρόστιμα 1 εκατ. ευρώ σε όσους αισχροκερδούν

22:56 - 16 Μαρ 2020 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Πρόστιμα 1 εκατ. ευρώ σε όσους αισχροκερδούν
Αντιμέτωποι με χρηματικά πρόστιμα έως και 1 εκατ. ευρώ θα βρεθούν όσοι διαπιστωθεί ότι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 «τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φθάνουν το 1 εκατ. ευρώ». Επίσης ανέφερε πως θα υπάρχει διάταξη, που θα ορίζει ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη, αυτό που είχε έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε διευκρινίσεις για τα καταστήματα που κλείνουν, αλλά και για αυτά που μένουν ανοικτά, ενώ ακόμη εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την επάρκεια των τροφίμων στην αγορά. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης κλείνουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, προκειμένου να υπάρξει μείωση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη πως η εικόνα σήμερα ήταν πολύ καλύτερη στα σούπερ μάρκετ κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, ωστόσο όπως είπε κάποιες καταγγελίες που υπήρξαν για μη τήρηση των μέτρων, ελέγχθηκαν άμεσα.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοικτά για τις επόμενες 4 Κυριακές. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, η ανησυχία των πολιτών είναι εύλογη και στόχος είναι να κατευνάσουμε αυτή την ανησυχία, προσθέτοντας ότι μέρα με την μέρα οι καταναλωτές θα βλέπουν τα ράφια γεμάτα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κορονοϊός: Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά-Εκτός από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:06 - 16 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.