ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων- Βαριά πρόστιμα στους παραβάτες

19:25 - 18 Μαρ 2020 | Πολιτική
Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων- Βαριά πρόστιμα στους παραβάτες
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, τονίζοντας μάλιστα πως οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε άτομο που συμμετέχει στη συνάθροιση. Επίσης αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσες σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο. Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά γίνεται αυστηρή σύσταση, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Με λίγα λόγια στους δρόμους θα πρέπει να κυκλοφορούν όσοι πρέπει να πηγαίνουν στις δουλειές τους και φυσικά ορισμένες σύντομες μετακινήσεις για ψώνια κλπ.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουγούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:59 - 18 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.