ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήγμα στον τουρισμό, αλλά όχι ανεπανόρθωτη ζημιά «βλέπει» ο Βρούτσης

12:25 - 19 Μαρ 2020 | Πολιτική
«Ο τουρισμός θα υποστεί φέτος μεγάλο πλήγμα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, η ζημιά δεν θα είναι ανεπανόρθωτη». Αυτό προέβλεψε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Βασίλη Κεγκέρογλου, αναφέρθηκε στον τεράστιο ρόλο που παίζει ο τουρισμός στην εξέλιξη και τη μεγέθυνση του ΑΕΠ της χώρας, λέγοντας ότι «ιδιαίτερα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου», απ´ όπου και ο ίδιος κατάγεται, «η σχέση του τουρισμού με το ΑΕΠ είναι στο 97%, κάτι που δείχνει ότι το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τουριστική κίνηση».

Ειδικά για τους εποχιακά εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα που σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο υπολογίζονται σε 200.000, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «θα στηριχτούν καθώς υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου που θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο και η οποία προβλέπει την επέκταση για δύο μήνες όλων των επιδομάτων ανεργίας που έληγαν το πρώτο τρίμηνο του 2020». Μάλιστα, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση πέραν του Μαΐου, στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Αναφερόμενος στη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ο κ. Βρούτσης, κάλεσε τους επιχειρηματίες να μη δρουν υπό καθεστώς πανικού. «Δεν μπορεί να υπάρξουν επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, ούτε το αντίστροφο φυσικά», επισήμανε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Εργασίας: Τα μέτρα για ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.