ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κανονικά το δώρο Πάσχα, αλλά με ευελιξία για τους εργοδότες

09:00 - 20 Μαρ 2020 | Πολιτική
Κανονικά το δώρο Πάσχα, αλλά με ευελιξία για τους εργοδότες
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έβαλε τέλος στη φημολογία σχετικά με το αν θα καταβληθεί φέτος ή όχι το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για ευελιξία στους εργοδότες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι, λόγω των δυσκολιών που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού στις περισσότερες επιχειρήσεις, δεν θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει οι εργρόδοτες να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους.

«Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία», τόνισε ο Πρωθυπουργός και αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν θα ισχύει φέτος αυτό που ίσχυε τις προηγούμενες χρονιές, ότι δηλαδή οι εργοδότες έπρεπε να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας. Θα υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς είναι σαφές πως σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις είτε έχουν αναστείλλει τη λειτουργία τους είτε όχι, έχουν υποστεί ζημιά από τις εξελίξεις με τον κορονοϊό.

Το πιθανότερο είναι λοιπόν πως θα υπάρξει νομοθετική διάταξη με την οποία θα αίρονται οι ποινικές κυρώσεις μη καταβολής του Δώρου στην ώρα του και θα ανοίγει ο δρόμος ώστε το Δώρο να μπορεί να καταβληθεί από το Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι, ενδεχομένως και μαζί με το επίδομα αδείας.

Όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα θα το καταβάλλουν κανονικά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και όσες αδυνατούν, θα μπορούν να πάρουν... παράταση, χωρίς να υποστούν κυρώσεις.

Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί, πάντως, ολόκληρο ακόμα και αν ο εργαζόμενος δεν έχει δουλέψει για αρκετές εβδομάδες, δεδομένου ότι έχει μεσολαβήσει κρατική εντολή αναστολής λειτουργίας μεγάλου μέρους των επιχειρήσεων.

Δώρο και στους ήρωες με τις στολές

Να σημειωθεί τέλος πως δώρο Πάσχα θα λάβουν φέτος από το Κράτος οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 01:03 - 20 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.