ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας- Χαρδαλιάς: Δεν είναι ώρα για διακοπές στο χωριό

19:04 - 20 Μαρ 2020 | Πολιτική
Τσιόδρας- Χαρδαλιάς: Δεν είναι ώρα για διακοπές στο χωριό
Σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα εκτίμησε την Παρασκευή ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας και παράλληλα σήμανε καμπανάκι για τις μετακινήσεις πολιτών από τις πόλεις σε νησιά και την επαρχία. Σε έντονο ύφος και οι παρατηρήσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. «Ξέρουμε ποιοι περνούν τα διόδια», υπογράμμισε με έμφαση και προειδοποίησε για για νέα μέτρα.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο κ. Τσιόδρας, επικεφαλής της ομάδας του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ξεκίνησε ανακοινώνοντας 31 νέα κρούσματα, τα οποία πια είναι συνολικά 495 στη χώρα μας.

Ογδόντα τέσσερις εξ αυτών είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 90 νοσηλεύονται και 20 είναι διασωληνωμένοι.

Ανακοίνωσε επίσης τρεις νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους εννέα.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδεύουν γιατί θα μεταδώσουν τη νόσο. «Δεν έκλεισαν για διακοπές τα σχολεία και οι επιχειρήσεις» σχολίασε μετά τις εικόνες που είδαμε με ουρές αυτοκινήτων στα διόδια.

Χαρδαλιάς: Δεν είναι ώρα για διακοπές στο χωριό

Σε ακόμα πιο έντονο ύφος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι. Δεν είναι ώρα για διακοπές στο χωριό», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Ξέρουμε ποιοι περνούν τα διόδια».

Σε συνέχεια μάλστα του διαγγέλματος του πρωθυπουργού προειδοποίησε για νέα μέτρα.

Έκανε επίσης ανακοινώσεις για τις τελευταίες αποφάσεις, σημειώνοντας πως πλέον με τα πλοία θα μετακινούνται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, οι οποίοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τη διεύθυνσή τους με την επίδειξη επίσημου έγγραφου.

Ακόμα τόνισε πως έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου πρέπει να καταπλεύσουν όλα τα ιδιωτικά σκάφη  στα λιμάνια και τις μαρινές της χώρας.

Νέα μέτρα σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ

Για τις λαϊκές, όπου ακόμα μαζεύεται πολύς κόσμος, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα: Το Σάββατο οι λαϊκές θα είναι κλειστές, ενώ από Δευτέρα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί ανά κλάδο και θα αλλάζουν ανά εβδομάδα.

Επίσης, στα σουπερ μαρκετ θα επιτρέπεται πλέον ένας πελάτη ανά 15 τετραγωνικά αντί για 10 τετραγωνικά που προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

«Επαναλαμβάνουμε ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων και η ομαδική άθληση. Θα υπάρξουν έλεγχοι από την αστυνομία και θα επιβάλλονται πρόστιμα 1.000 ευρώ ανά άτομο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:33 - 20 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.