ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληροφορίες για απαγόρευση κυκλοφορίας και εξόδους με... SMS

16:45 - 22 Μαρ 2020 | Πολιτική
Πληροφορίες για απαγόρευση κυκλοφορίας και εξόδους με... SMS
Πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν πως θα ανακοινωθεί απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναμένεται να κάνει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής 22 Μαρτίου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο που θα διασφαλίζει την υγεία των πολιτών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε πως το μέτρο εξετάζεται, υπάρχει στο τραπέζι και ο πρωθυπουργός αποφασίζει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην καθιερωμένη καθημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κανονικά και την Κυριακή, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας και ορίστηκαν λεπτομέρειες για το πώς θα προσαρμοστεί η ζωή των πολιτών στη νέα πραγματικότητα.

Θα απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις και θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση προς την εργασία, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ (1 φορά τη μέρα), τράπεζες, ΕΛΤΑ, φαρμακεία, φροντίδα ηλικιωμενων / ζώων.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι θα χρησιμοποιηθεί ευρύτατα η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) έχει επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό και θα πληκτρολογείται. Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:23 - 22 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.