ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο ρυθμίσεις έβαλαν «μπουρλότο» στο πολιτικό κλίμα

11:57 - 25 Μαρ 2020 | Πολιτική
Δύο ρυθμίσεις έβαλαν «μπουρλότο» στο πολιτικό κλίμα
Τη σφοδρή και ομόθυμη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν δυο σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής διαχείρισης της κρίσης.

Οι λόγοι για α) την εξάμηνη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εργάζονται οι εργαζόμενοί τους εκ περιτροπής, τις δύο από τις τέσσερις εβδομάδες του μήνα, με το 50% των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών και β) την καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ διπλάσιας αποζημίωσης στα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα (από 800 ευρώ σε 1.600 ευρώ ημερησίως) που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε ότι η εν λόγω απόφαση του κ. Βρούτση επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επιβάλλουν μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία και μείωση μισθού, ανεξάρτητα από το εάν έχουν περιορισμό δραστηριοτήτων ή όχι. «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή την κρίση ως ευκαιρία για γενικευμένη επίθεση στην εργασία. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Τέτοιες ενέργειες δεν συμπιέζουν μόνο το εισόδημα των εργαζομένων, αλλά πλήττουν συνολικά την οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα», προειδοποίησε.

«Αυτό εννοούσατε ως επίταξη ΜΕΘ;»

Για το θέμα των ιδιωτικών ΜΕΘ, ο βουλευτής Χανίων και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τονίζει σχετικά ότι «Αυτό εννοούσε η κυβέρνηση όταν μίλαγε για ‘συνεργασία και βοήθεια του ιδιωτικού τομέα της Υγείας’;»

«Αυτή ήταν η ‘επίταξη’ που λέγατε ότι ήσασταν έτοιμοι να κάνετε;» τόνισε, καταγγέλλοντας ότι «κάποιοι μέσα στην κρίση, μέσα στον πανικό που περνάει αυτή τη στιγμή η χώρα, το μόνο που συνεχίζουν να σκέφτονται είναι πώς θα οικονομήσουν».

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.