ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: 813 διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ- 3.285 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών

14:27 - 26 Μαρ 2020 | Πολιτική
Πέτσας: 813 διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ- 3.285 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών
Συγκεκριμένους αριθμούς σχετικά με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη μάχη με τον κορονοϊό έδωσε την Πέμπτη κατά την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ,. Πέτσας χαρακτήρισε ως τις «πιο κρίσιμες» τις δύο επόμενες εβδομάδες σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «οι Έλληνες δείχουν συγκινητική συμμόρφωση σε πρωτοφανή μέτρα».

Αναφερόμενος στις ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος υγείας είπε πως τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ ανέρχονται πλέον σε 813, εκ των οποίων 118 είναι ιδιωτικές. Οι κλίνες για απλή νοσηλεία είναι 2.158, ενώ έχουν ήδη προσληφθεί και έχουν πιάσει δουλειά 229 γιατροί και 1077 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως συνολικά οι προσλήψεις θα ανέλθούν σε 3.285, αφού έχουν προαναγγελθεί ακόμη 2.000 προσλήψεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Ως προς τους εθελοντές ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι στην πλατφόρμα ethelontes.gov.gr έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα, Πέμπτη, 8715 γιατροί νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και γενικά άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν το ΕΣΥ

Απάντησε ακόμα στις επικρίσεις της αντιπολίττευσης ότι η κυβέρνηση ευνοεί τις ιδιωτικές κλινικές και ότι έδωσε 1.600 ευρώ αντί 800 ευρώ για να εποινικιάσει κλίνες ΜΕΘ: «Η αποζημίωση των 800 ευρώ αφορούσε το κρεβάτι ΜΕΘ και όχι το κόστος του προσωπικού για να λειτουργήσει» εξηγώντας ότι απαιτείται ένας γιατρός και πέντε νοσηλευτές για να λειτουργήσει ένα κρεβάτι ΜΕΘ. «Δεν πρέπει να αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι; Από την πρώτη ΠΝΠ στις 11/3 έχει τονιστεί ότι το ιδιωτικό σύστημα υγείας εντάσσεται στην προσπάθεια και μπορεί να φτάσει μέχρι την επίταξη. Στην επίταξη ο ιδιώτης αποζημιώνεται από το κράτος. Η τιμή αποζημίωσης των ΜΕΘ εξισώθηκε με την τιμή που κοστολογεί ο ΕΟΠΥΥ την αντίστοιχη υπηρεσία σε πολίτες χωρών της ΕΕ», είπε ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων τόνισε ότι «από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί σημαντικά η περίμετρος στήριξης» καθώς, όπως είπε, «η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί και θα επιδεινωθεί». Αν χρειαστεί να επεκτείνουμε το μέτρο απαγόρευσης απολύσεων θα το κάνουμε, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 14:40 - 26 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.