ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει στους επιστήμονες «να φάνε τηλε-εκπαίδευση»

20:54 - 27 Μαρ 2020 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει στους επιστήμονες «να φάνε τηλε-εκπαίδευση»
«Τα όσα έλεγε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία για την στήριξη της μεσαίας τάξης κατέρρευσαν πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, ότι τα επιστημονικά επαγγέλματα εντάσσονται στο -πενιχρό- επίδομα των 800 ευρώ (533 ευρώ τον μήνα), η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να τους δώσει ακόμα και αυτό», υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης, Σπύρος Λάππας και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «η ΝΔ απέδειξε σήμερα ότι δεν αρκείται στην απόλυτη περιφρόνηση των επιστημόνων που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα αλλά επιδιώκει και τον εμπαιγμό τους. Αντί να ενισχυθούν οικονομικά 170.000 επιστήμονες (Γιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Οικονομολόγοι, κλπ), θα γίνουν δικαιούχοι ενός κουπονιού τηλε-εκπαίδευσης αξίας 600 ευρώ έκαστο. Η ΝΔ ως σύγχρονη Αντουανέτα απαντά στην αγωνία αυτών των ανθρώπων λέγοντας «ας φάνε τηλε-εκπαίδευση». Αντί να ενισχύσει τους πληττόμενους επαγγελματίες ενισχύει τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης».

«Οι προτεραιότητες της ΝΔ γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο σαφής. Από την μία μειώσεις μισθών και διάλυση εργατικού δικαίου και από την άλλη αυξήσεις στις αποζημιώσεις των ιδιωτικών κλινικών, επικοινωνιακές καμπάνιες εκατομμυρίων και δώρα στα ΚΕΚ. Ως ΣΥΡΙΖΑ καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή μηνιαίου επιδόματος ίσο με το 1/12 της περσινής δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό) για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες. Την καλούμε ακόμα να σταματήσει να εφαρμόζει με ακρίβεια την συνταγή που χρεοκόπησε ήδη μια φορά την χώρα», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:57 - 27 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.