ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Δεν εξετάζεται μείωση μισθών στο Δημόσιο

14:56 - 30 Μαρ 2020 | Πολιτική
Πέτσας: Δεν εξετάζεται μείωση μισθών στο Δημόσιο
«Δεν εξετάζεται μείωση μισθών στο Δημόσιο», ξεκαθάρισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «φέτος το Πάσχα δεν θα ψήσουμε στο χωριό».

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή, φέτος δεν θα ψήσουμε το Πάσχα στο χωριό. Θα το γιορτάσουμε σπίτι. Έχουμε χρόνια να γιορτάσουμε. Δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές. Η Ιερά Σύνοδος είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση. Εξετάζουμε να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Πάντως, είπε ότι για την ώρα δεν εξετάζονται επιπλέον μέτρα ή απαγορεύσεις, καθώς όπως είπε η ανταπόκριση της πλειοψηφίας των πολιτών στα κάλεσμα να μείνουμε σπίτι είναι συγκρινητική.

«Μετά τη διακοπή των πτήσεων προς και από χώρες υψηλού κινδύνου, διευκρινίστηκε ότι δεν θα γίνει γενικός επαναπατρισμός Ελλήνων, γιατί πρώτη μας προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία. Τι επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες 3 πτήσεις από τους δωρητές υγειονομικού υλικού προς την Ελλάδα. Σήμερα οι ΜΕΘ είναι 870 - και θέλω να εξάρω τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα διεξάγεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για την προμήθεια υγειονομικού υλικού. Δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή. Εμείς επειδή κινηθήκαμε νωρίς εξασφαλίσαμε σημαντικές ποσότητες» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τους μισθούς στο Δημόσιο και αν αυτό εξετάζεται ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα στη μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «δεν εξετάζεται τέτοιο ενδεχόμενο».

«Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σε μια συμβολική πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους στη μάχη κατά του κορονοϊού», τόνισε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις είπε πως σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να καθοριστεί επακριβώς το πότε θα διεξαχθούν.

Τέλος, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.