ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Πήραμε μέτρα γρήγορα και δώσαμε το λόγο στους ειδικούς

21:46 - 01 Απρ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Πήραμε μέτρα γρήγορα και δώσαμε το λόγο στους ειδικούς
«Ενθαρρυντική», σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, χαρακτήρισε την κατάσταση εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «μας περιμένει σκληρή δουλειά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN ανέφερε ότι «Εάν έχουμε μέτρα περιορισμού νωρίς, τότε μπορείς να μειώσεις την καμπύλη», προσθέτοντας όμως πως «έχουμε 50 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό. Έχουμε και ένα μέλος του κοινοβουλίου που ήταν θετικό αλλά τώρα είναι καλά και είμαστε πλήρως λειτουργικοί».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι «βρίσκεται στο Μαξίμου με τους στενούς του συνεργάτες που βρίσκονται στα γραφεία τους». «Διοικούμε τη χώρα μέσω τηλεδιασκέψεων και επικοινωνούμε με αυτούς που πρέπει μέσω της τεχνολογίας», εξήγησε και υπογράμμισε ότι «Είναι θετικό ότι μετά από μια 10ετία λαϊκισμού, οι πραγματικά ειδικοί μας καθοδηγούν».

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της Ε.Ε. απάντησε ότι «όταν είσαι σε λειτουργία κρίσης, κάθε χώρα θέλει το καλύτερο για τους πολίτες της».

«Αυτό που κάναμε αρκετά επιτυχημένα ήταν να κινητοποιήσουμε τον ιδιωτικό τομέα», είπε και ευχαρίστησε όσους έσπευσαν να στηρίξουν με δωρεές το ΕΣΥ.  «Αν υπήρξε κάτι καλό στην κρίση, είναι μια αίσθηση αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία», συμπλήρωσε. 

«Αυτός ο ιός είναι σαν πυρκαγιά και ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσουμε είναι η απομόνωση. Τα μέτρα που επιβάλαμε ξέρω ότι είναι οδυνηρά, αλλά πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία των ανθρώπων», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Στο ερώτημα τι θα έλεγε στον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου στο G-20, που φωτογραφίζεται να κάνει χειραψίες, απάντησε ότι «Πρώτα απ' όλα θα ήθελα η Ελλάδα να βρεθεί πολύ σύντομα στο G20. Θα του έλεγα πως αυτό που κάνει είναι λάθος, γιατί το άπαν είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν θέλουμε το σύστημα υγείας μας να κατακλυστεί από ασθενείς. Είναι λάθος αυτή η τακτική».

Για μεταναστευτική κρίση σημείωσε ότι «Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε στα νησιά, ούτε στη Μυτιλήνη κάποιο κρούσμα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων. Είχαμε μόνον ένα κρούσμα σε δομή φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Νομίζω ότι τα καταφέραμε στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, κάτι που δεν ήταν εύκολο από την αρχή, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το ξέσπασμα του κορονοϊού. Κοιτάζουμε με προσοχή τα τεκταινόμενα στα νησιά και σκοπός μας είναι να επιμοχλεύσουμε την πίεση που δημιουργεί το προσφυγικό- μεταναστευτικό».

{https://www.facebook.com/watch/?v=248873372958984}

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος - Αυστηρότερα μέτρα αν χρειαστεί

Τελευταία τροποποίηση στις 21:49 - 01 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.