ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παράθυρο» επέκτασης των 800 ευρώ και τον Μάιο

09:56 - 02 Απρ 2020 | Πολιτική
«Παράθυρο» επέκτασης των 800 ευρώ και τον Μάιο
«Η κυβέρνηση θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ακόμα κι αν τραβήξει περισσότερο η κρίση του κορονοϊού» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση μείωση μισθών μιας και με όλα τα μέτρα που παίρνουμε, τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί».

Για το φόβο έκρηξης της ανεργίας ξεκαθάρισε μιλώντας στο «Οpen» ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. Διατηρούμε καύσιμα για να επανεκκινήσουμε την οικονομία».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «τον Μάρτιο έδειξε γενναιότητα η ελληνική επιχείρηση. Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε».

Όσον αφορά την ειδική αποζημίωση τόνισε ότι «θα δοθεί μέχρι και τις 15 του τρέχοντος μήνα». Για το αν έχουν λεφτά τα ταμεία για να υπάρξει το επίδομα των 800€ για τον Μάη και τον Ιούνιο, είπε ότι «Έχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων θα μεγαλώσει και το 85% μπαίνει σήμερα κάτω από την ομπρέλα των 800€. Αν συνεχιστεί θα διευρυνθεί το 800άρι».

«Η εικόνα των στοιβαγμένων συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα αλλάξει, καθώς ο στόχος για να βγάλουμε ψηφιακή σύνταξη παραμένει, αν δεν πάμε Ιούνιο θα πάμε τον Ιούλιο σίγουρα»», ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.