ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίωρο χρονικό περιορισμό και μείωση μετακινήσεων εξετάζει η κυβέρνηση

11:10 - 02 Απρ 2020 | Πολιτική
Τρίωρο χρονικό περιορισμό και μείωση μετακινήσεων εξετάζει η κυβέρνηση
Πιο αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση με σκοπό να περιοριστεί η άσκοπή κυκλοφορία των πολιτών και η αλόγιστη χρήση των SMS. Στο «τραπέζι» μέτρα και με αφορμή το Πάσχα προκειμένου να εμποδιστεί η πιθανή μετακίνηση πολιτών στα χωριά και άρα η διάδοση του κορονοϊού σε ευάλωτες, χωρίς επαρκή ιατρική περίθαλψη, περιοχές.

Στο πλαίσιο ενεργειών για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊό, η κυβέρνηση δρομολογεί αλλαγή με σκοπό να βάλει ένα «τέλος στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033», όπως ανέφερε, μιλώντας στο OPEN, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορονοϊού. Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, ο οποίος έκανε γνωστά και τα νέα μέτρα που σε «δύο με τρεις ημέρες» όπως είπε, «θα ανακοινωθούν».

«Οι απαράδεκτες εικόνες στους δρόμους, αλλά και έξω από καταστήματα τραπεζών και άλλων υπηρεσιών, έβαλαν σε σκέψεις την κυβέρνηση» όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας. «Αυτά τα μέτρα, για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, θα έχουν να κάνουν κυρίως με τον χρονικό περιορισμό που θα τεθεί στις εξόδους των πολιτών» εξήγησε και πρόσθεσε ότι «Τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».

Όπως ανέλυσε ο κ. Πέτσας, τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι τα εξής: «τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών, περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη, χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών και κατάργηση της γραπτής δήλωσης και δήλωση μετακίνησης μόνο με SMS».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα για μετακινήσεις με αυτοκίνητα, ταξί και λεωφορεία

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.