ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Πέμπτη ανακοινώνεται το πρόγραμμα Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης της Αυτοδιοίκησης

15:14 - 08 Απρ 2020 | Πολιτική
Την Πέμπτη ανακοινώνεται το πρόγραμμα Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης της Αυτοδιοίκησης
Την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, στις 11.00 π.μ. οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, θα συνυπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης, που θα φέρει το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Αθηναίων «Αντώνης Τρίτσης» και το οποίο θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «το νέο πρόγραμμα έχει αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι να αναδειχθούν οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας ως πυλώνες αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, ενίσχυσης των θέσεων εργασίας, επανεκκίνησης της οικονομίας και ανάπτυξης».

Το υπουργείο κατήρτισε ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με σκοπό την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης (2020- 2023), θα φέρει το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Αθηναίων Αντώνη Τρίτση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 28 χρόνια (7-4-1992).

«Ενός πολιτικού που συμβολίζει την αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση, την ενότητα του ελληνισμού, τις ριζοσπαστικές ιδέες για την προστασία του περιβάλλοντος, με ισχυρή ανεξάρτητη σκέψη, ενός ανθρώπου που ένωσε δυνάμεις και «έχτισε γέφυρες»  στην κοινωνία και στην πολιτική», αναφέρει το υπουργείο.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πέντε ρυθμίσεις - πρωτοβουλίες για την στήριξη των δήμων

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.