ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητικός προβληματισμός για συνωστισμό στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

11:14 - 09 Απρ 2020 | Πολιτική
Κυβερνητικός προβληματισμός για συνωστισμό στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα
Τον προβληματισμό της κυβέρνησης προκαλεί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μείνουν οι εκκλησίες ανοιχτές για κάποιες ώρες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για τον πιθανό συνωστισμό στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Λευτέρης Οικονόμου τόνισε ότι θα πρέπει οι πιστοί και η Εκκλησία να τηρήσουν με ευλάβεια τις οδηγίες των γιατρών και να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο καθένας την πίστη του μπορεί να εκφράσει από το σπίτι του και δεν χρειάζεται οι δήμαρχοι να του μεταφέρουν στην οικία του το Άγιο Φως. 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι πολίτες σε γενικές γραμμές τηρούν τα μέτρα αν και την Τετάρτη παρατηρήθηκε μία ελαφρά αύξηση των βεβαιώσεων για βοήθεια ηλικιωμένων στην επαρχία. 

Επιπλέον εξήγησε ότι θα γίνεται ουσιαστικότερος έλεγχος ως προς το περιεχόμενο των βεβαιώσεων μετακίνησης και ζήτησε από τους πολίτες να καταλάβουν ότι δεν έχει κανένα νόημα το ταξίδι στην επαρχία που θα επιβαρύνει τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά, οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι.

Ιερόθεος: Καμία ευθύνη των ιεραρχών

Την ίδια στιγμή όμως, ο μητροπολίτης Ιερόθεος έσπευσε να αποποιηθεί, για λογαριασμό των ιεραρχών, οιωνδήποτε ευθυνών αν τελικά υπάρξει συνωστισμός πιστών στις εκκλησίες κατά τις ώρες που αυτές θα μείνουν ανοικτές σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση της Συνόδου. 

«Δεν θα υπάρξει συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες. Αλλά και αν γίνει, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτόν», δηλωσε στο Mega, αλλά πάλι πρόσθεσε, «εάν φανεί ότι δημιουργείται πρόβλημα, εδώ είμαστε να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις εκ νέου». Ο ίδιος ο μητροπολίτης Ναυπάκτου επέμεινε πάντως πως δεν θα υπάρξει συνωστισμός στις εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα και ότι η εγκύκλιος δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση «παρότρυνση στο λαό να έρθει στις εκκλησίες»,  διότι όπως διαβεβαίωσε, «εμάς ενδιαφέρει πάρα πολύ η δημόσια υγεία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.