ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Τα μέτρα θα αίρονται σταδιακά

13:07 - 11 Απρ 2020 | Πολιτική
Κικίλιας: Τα μέτρα θα αίρονται σταδιακά
«Δείχνουμε μεγάλη υπευθυνότητα και μπράβο μας - όλα θα ομαλοποιηθούν σταδιακά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι δύσκολες ημέρες που όλοι πιεζόμαστε, που δεν έχουμε πολλές επιλογές για εκτόνωση, για διασκέδαση και που δοκιμάζονται η αντοχή μας και η υπομονή μας, αυτές οι δύσκολες μέρες είναι που θα κρίνουν τη μάχη. Δεν έχω άλλο τρόπο να το εκφράσω, αλλά, αν όχι τώρα, τότε πότε; Και αν όχι εμείς για εμάς, τότε ποιός;». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η δέσμευσή μου είναι πως μπροστά έρχεται ένα καλοκαίρι προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς. Γιατί τον επόμενο χειμώνα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυο ιούς. Τον ιό της γρίπης και τον κορονοϊό. Χρέος όλων μας είναι να είμαστε διπλά προετοιμασμένοι. Στόχος μας είναι, οι μεγάλες αλλαγές που φέρνουμε στο Ε.Σ.Υ., τόσο σε επίπεδο προσλήψεων όσο και σε επίπεδο οργάνωσης, να αποτελέσουν παρακαταθήκη και δύναμη για το «αύριο» για τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες» συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

«Τα μέτρα απεγκλωβισμού θα καθοριστούν από το βαθμό στον οποίο θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και κυρίως τους ηλικιωμένους. Μια ομάδα 28 κορυφαίων λοιμωξιολόγων ειδικών επιστημόνων, στατιστικολόγων, συνεδριάζει καθημερινά μέσω τηλεδιάσκεψης. Και θέλω με την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω γιατί, πέρα από την επιστημονική τους γνώση, έχουν δώσει όλη τους την ψυχή σε αυτή την προσπάθεια».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας σημείωσε: «Αναλύουν και σταθμίζουν τα δεδομένα της επιδημιολογικής καμπύλης. Τα μέτρα θα αίρονται σταδιακά. Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Σημασία έχει να καταλάβουμε όλοι, ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται απαρέγκλιτα. Τα μέτρα τήρησης της υγιεινής ήρθαν για να αποτελέσουν κανονικότητα στις συνήθειές μας. Μη ξεχνάτε, πως, ακόμα και όταν επέλθει η πλήρης άρση των μέτρων, το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς εγρήγορσης: με ιχνηλατήσεις, τεστ και συνεχή ενημέρωση των πολιτών».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Διεύρυνση της «περιμέτρου» προστασίας και επανάληψη της επιστρεπτέας προκαταβολής

 

Κικίλιας: Σύγχρονοι ήρωες οι γιατροί

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.