ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα ΥΠΕΣ - Σκουρλέτη για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

16:49 - 11 Απρ 2020 | Πολιτική
Κόντρα ΥΠΕΣ - Σκουρλέτη για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Σκληρή κριτική κατά του υπουργείου Εσωτερικών και του αρμόδιου υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, σχετικά με το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έκανε μέσω ανακοίνωσής του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023 και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση, δηλώνοντας τα εξής: «Μετά την ανακοίνωση του νέου ονόματος για το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», το οποίο πλέον θα ονομάζεται «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε χθες τον Πρωθυπουργό για τα 20 μεγαλύτερα έργα του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», αναφέροντας ψευδώς ότι η χρηματοδότησή τους εξασφαλίζεται, πλέον, με το νέο πρόγραμμα.

Η μεθοδική αποδόμηση του «ΦιλόΔημου» συνεχίζεται αλλά, αυτή τη φορά, το θράσος ξεπερνάει κάθε όριο: Πρόκειται για 20 έργα με υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις μεταξύ του κάθε δικαιούχου ΟΤΑ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Έργα που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν δημοπρατηθεί και πολλά έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει, λοιπόν, να εξηγήσει πως γίνεται να εγγράφονται έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να υπογράφονται δανειακές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΑ και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, να δημοπρατούνται και να συμβασιοποιούνται έργα, αφού πρώτα έχουν περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση, όπως ισχυρίζεται».

Η απάντηση του ΥΠΕΣ

«Ας συμβιβαστεί ο κ. Σκουρλέτης με την αλήθεια», προτρέπει σε σχόλιό του το Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, απαντώντας στη δήλωση του τέως υπουργού και νυν γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης "Αντώνης Τρίτσης".

Στο σχόλιο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η προηγούμενη κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σκουρλέτης ως πρώην υπουργός Εσωτερικών, ότι «μοίραζαν υποσχέσεις χωρίς διασφαλισμένη χρηματοδότηση», ενώ «η σημερινή κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών διασφάλισαν χρηματοδότηση και για τα προηγούμενα έργα, αλλά και για ολόκληρο το νέο πρόγραμμα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ».

«Οι πολίτες και ο χώρος της Αυτοδιοίκησης γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια. Ας εξοικειωθεί με την αλήθεια, έστω για μια φορά, και ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει στο σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μητσοτάκης: 40.000 νέες θέσεις εργασίας από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Τελευταία τροποποίηση στις 17:09 - 11 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.