ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Προστατεύουμε τα σύνορά μας με μεγάλη αποφασιστικότητα

09:48 - 14 Απρ 2020 | Πολιτική
Πλακιωτάκης: Προστατεύουμε τα σύνορά μας με μεγάλη αποφασιστικότητα
Στην κατάσταση στη χώρα και την συμμόρφωση της πλειοψηφίας των πολιτών με τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, αλλά και τη φύλαξη των συνόρων με αφορμή τις προκλήσεις της Τουρκίας αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός τόνισε ότι οι πολίτες έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα και την σκοπιμότητα των  περιοριστικών μέτρων. 'Όπως είπε εδώ και και τρεις εβδομάδες ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, και στα λιμάνια και ταξιδεύουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι άλλα και αυτούς, όπως ανέφερε, "τους προτρέπουμε να μην πηγαίνουν στα νησιά". 

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν σε εκκλησίες τις τελευταίες ημέρες ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι αυτήν την περίοδο κρίνεται η υπευθυνότητα μας και όχι η πίστη μας και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάσουμε ότι φτιάξαμε μέχρι σήμερα. 

Σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας και τις πληροφορίες ότι συγκεντρώνει μετανάστες στα τουρκικά παράλια, ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι χάρη στην άμεση επέμβαση του στρατού προστατεύσαμε τα σύνορα μας με μεγάλη αποφασιστικότητα και συνεχίζει να το κάνει  χωρίς κανέναν εφησυχασμό.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και γι' αυτό έχουμε περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.

Διαβάστε επίσης:

Παναγιωτόπουλος: Τουρκικό σχέδιο για «χτυπήματα» στις θρησκευτικές εορτές

Τελευταία τροποποίηση στις 09:54 - 14 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.