ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Το ΕΣΥ δεν χρειάζεται λόγια και χειροκρότημα, αλλά έργο

13:32 - 14 Απρ 2020 | Πολιτική
Γεννηματά: Το ΕΣΥ δεν χρειάζεται λόγια και χειροκρότημα, αλλά έργο
Για «πλεόνασμα δηλώσεων για το ΕΣΥ αλλά έλλειμμα πράξεων από την κυβέρνηση» έκανε λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας «για μια συνολική αναγέννηση με πρόσβαση για όλους τους πολίτες, με στελέχωση, χρηματοδότηση και τεχνολογικό εξοπλισμό», αλλά και «με ειδικό σχεδιασμό για τις απομακρυσμένες, νησιώτικες περιοχές».

«Δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να μην αναγνωρίζει ότι το ΕΣΥ είναι το μεγάλο μας όπλο απέναντι στον κορωνοϊό» ανέφερε, θυμίζοντας ότι «αυτό το μεγάλο όπλο έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ». «Είναι μία από τις μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ με διαχρονική, ιστορική αξία. Καλωσορίζω τον Πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία στην αναγνώριση της αξίας του ΕΣΥ με πολλές δεκαετίες καθυστέρηση» σχολίασε μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.

Ανέφερε ακόμη πως «εδώ και ένα μήνα φωνάζουμε και τρεις φορές καταθέσαμε σχετική τροπολογία για τους νοσηλευτές του ΕΣΥ να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά όπως οι συνάδελφοι τους του ιδιωτικού τομέα» αλλά «ο Πρωθυπουργός το αρνείται».

«Το ΕΣΥ δεν χρειάζεται λόγια που γίνονται μόνο για το χειροκρότημα, μόνο για τα μπαλκόνια αλλά έργο. Τώρα λοιπόν που όλοι έρχονται στα λόγια μας θα δούμε πόσο θα έλθουν κοντά και στις πράξεις μας για το ΕΣΥ» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού για χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε μακροχρόνια άνεργους η κ. Γεννηματά σχολίασε: «Για τους μακροχρόνια άνεργους εδώ και ένα μήνα φωνάζουμε ότι είναι χιλιάδες άνθρωποι ακάλυπτοι και μόνοι τους αβοήθητοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μέσα στην κρίση. Χαίρομαι που έστω με καθυστέρηση ανταποκρίνεται και καλύπτει τους μακροχρόνια ανέργους. Βέβαια δίνει 400 ευρώ σε κάθε μακροχρόνια άνεργο και 480 ευρώ ανά άτομο στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης για διαμεσολάβηση. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.