ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Ψηφιακά το 55% των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης

18:20 - 16 Απρ 2020 | Πολιτική
Βρούτσης: Ψηφιακά το 55% των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης
Έως το τέλος του έτους, το 55% των νέων αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα εκδίδεται ψηφιακά, τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

«Οι προκλήσεις για την επόμενη μέρα, μετά τον κορονοϊό, είναι μεγάλες», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας σε ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για το σύνολο των έκτακτων νομοθετικών μέτρων του υπουργείου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον Covid-19.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο διαδικτυακό σεμινάριο, που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο κ. Βρούτσης είπε ότι κύριο μέλημα είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, που σημαίνει διατήρηση των θέσεων εργασίας και διατήρηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

«Νομοθετήσαμε από μηδενική βάση και σε απειροελάχιστο χρόνο», λόγω των έκτακτων συνθηκών, σημείωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι, μετά το Πάσχα, διευρύνεται το δίχτυ προστασίας για νέες κατηγορίες.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα κάνει ένα τεράστιο βήμα, έναν άθλο, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο Εργασίας προχωράει στην ψηφιακή σύνταξη.

Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε ήδη η πιλοτική λειτουργία της νέας διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), ως αποτέλεσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χειρόγραφης  διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πιλοτικής λειτουργίας εντάσσονται δύο μεγάλες κατηγορίες αποφάσεων συνταξιοδότησης:

α) οι αποφάσεις μεταβίβασης κύριων συντάξεων, λόγω θανάτου, για τους ασφαλισμένους όλων των τέως ταμείων και

β) οι αποφάσεις συντάξεων γήρατος τέως ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, έως το τέλος του έτους, το 55% των νέων αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα εκδίδεται ψηφιακά.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης εξήρε τη σημασία του λογιστικού επαγγέλματος και, ευρύτερα, των οικονομολόγων, τονίζοντας ότι ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και στη συζήτηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.