ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Βήμα-βήμα αναβάθμιση του ΕΣΥ-Τα σχολεία θα ανοίξουν με προϋποθέσεις

13:22 - 18 Απρ 2020 | Πολιτική
Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις, τονίζει σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής" ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση θα γίνουν μετά τις ‪27 Απριλίου‬, αναφέρει ο υπουργός Υγείας και προβλέπει ότι η έως τότε τήρηση των μέτρων "θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορονοϊού".

Αναφερόμενος στους ηλικιωμένους, ο Β.Κικίλιας είπε πως "έχουμε ιερή υποχρέωση να τους προστατεύσουμε περισσότερο από όλους. Τους ζητούμε να επιδείξουν υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση του περιορισμού που ζουν. Αποδείξαμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για αυτούς. Μόλις οι επιστήμονές μας δώσουν το πράσινο φως, οι περιορισμοί θα αρθούν".

Τέλος ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για την επόμενη μέρα του ΕΣΥ είπε πως στόχος του Υπουργείου είναι να φτάσει τις 1.200 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή να έχουμε και στη χώρα μας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες.

"Η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως προκύπτει από την κρίση, δεν μπορεί να σημαίνει αλλαγή πολιτικής, όταν αυτή είχε σχεδιαστεί επίσης με κριτήριο… την ενίσχυση του ΕΣΥ. Είναι αντιφατικό. Κανείς δεν πήγε να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία, προκρίναμε προγραμματικά  - και γι’ αυτό μας ψήφισε ο κόσμος- αλλαγές τέτοιες,  ώστε να μην ταλαιπωρούνται πλέον οι πολίτες στα δημόσια νοσοκομεία, για να έχουν ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών ανάλογη ή καλύτερη και των ιδιωτικών. Αυτό θα κάνουμε και τώρα με ακόμη μεγαλύτερη ώθηση, αναβαθμίζοντας υποδομές και υπηρεσίες", σημειώνει ακόμα ο υπουργός, σχετικά με το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης την επόμενη μέρα.
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.