ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

09:55 - 21 Απρ 2020 | Πολιτική
Βρούτσης: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις, δήλωσε στην τηλεόραση ΣΚΑΙ την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην απόφαση που θα λάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Ο κ Βρούτσης σημείωσε ότι η δημοσιονομική δυνατότητα λόγω κορονοϊού έχει δυσκολέψει και τόνισε ότι η όποια καταβολή των χρημάτων θα γίνει βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου- που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι- για να ξεκαθαριστεί αν θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων ή μόνο αυτούς που προσέφυγαν δικαστικά.

Σήμερα η απόφαση για 160 χιλιάδες νέους δικαιούχους των 800 ευρώ 

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι σήμερα θα υπογραφεί η απόφαση για 160 χιλιάδες νέους δικαιούχους των 800 ευρώ.

«Θα βγει στην Εφημερίδας της Κυβέρνησης και αμέσως αρχίζουν να ενεργοποιούνται οι διαδικασίες στην πλατφόρμα της Εργάνη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η πληρωμή και για αυτές τις κατηγορίες θα είναι 800 ευρώ και η λογική θα είναι ίδια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δηλαδή θα είναι για 45 ημέρες.

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα με νέα τροπολογία ενσωματώνεται η επέκταση για τις επιχειρήσεις από 0-5 σε 0-20 εργαζόμενους και ταυτόχρονα η επέκταση για το επίδομα του ενοικίου των φοιτητών (το 40%). Ο νόμος θα ψηφιστεί την Παρασκευή οπότε από την Δευτέρα θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και οι επιχειρήσεις από και 6 έως και 20 εργαζόμενους.

Μακροχρόνια άνεργοι

Η καταβολή των επιδομάτων για τους 168.000 ανέργους θα ξεκινήσει αφού γίνει η υποβολή των IBAN από 23 Απριλίου έως 3 Μαίου. Αφού γίνει η υποβολή θα παίρνουν μετά από 2 μέρες τα 400 ευρώ.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε είναι σημαντικό να είναι σωστό το IBAN ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.