ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας για voucher: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης, να αποπεμφθεί ο Βρούτσης

13:14 - 24 Απρ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας για voucher: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης, να αποπεμφθεί ο Βρούτσης
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση των ΠΝΠ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών του κορονοϊού. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης που είχαν μπει ως προϋπόθεση για να λάβουν βοήθημα 600 ευρώ οι επιστήμονες της χώρας. Έκανε λόγο για σκάνδαλο και διερωτήθηκε αν ήταν μία προσωπική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ή αν υπήρξε συνεννόηση προηγουμένως με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Γιάννη Βρούτση να απαντήσει αν είχε γνώση για τα voucher ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση. "Ο κ.Μητσοτάκης να έρχεται στη Βουλή και να απαντά στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης", σχολίασε σχετικά ο πρώην Πρωθυπουργός.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας πως έλεγε ψέματα όταν η αντιπολίτευση αποκάλυπτε πως δεν χρειάζονταν τα προγράμματα τηλεκατάρτισης για να λάβουν τα επιδόματα οι επιστήμονες χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως λόγω της πανδημίας τα χρήματα αυτά ήταν διαθέσιμα χωρίς προϋποθέσεις, γεγονός που αποδεικνύεται τώρα που η κυβέρνηση δίνει τα χρήματα χωρίς τα προγράμματα. Όλο το προηγούμενο διάστημα, όμως, η κυβέρνηση επέμενε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δοθούν τα χρήματα.

Στο σημείο αυτό. ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για σκάνδαλο, καθώς ισχυρίστηκε πως τα voucher προωθήθηκαν προκειμένου να λάβουν χρήματα οι μεσάζοντες. Δηλαδή τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που ανέλαβαν να φτιάξουν τα προγράμματα, που τελικά εξέθεσαν την κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό ζήτησε την αποπομπή του κ. Βρούτση από την κυβέρνηση.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας έκανε ένα σχόλιο για την οικονομία με αφορμή την πρόβλεψη του κ.Στουρνάρα για ύφεση στην Ελλάδα το 2020 στο 4%. "Οποιοδήποτε ποσοστό πάνω από το 4% καταγραφεί στο τέλος του 2020, θα είναι έργο Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα είναι έργο δικό σας", τόνισε.

Απάντηση Γεραπετρίτη

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε την απόφαση του πρωθυπουργού να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα συζήτηση ενώπιον της Βουλής για όλο το πακέτο που αφορά την οικονομική διαχείριση της πανδημίας περιλαμβανομένων των ζητημάτων της τηλεκατάρτισης στο πλαίσιο του άρθρου 142 Α του κανονισμού της Βουλής.

«Ετσι ώστε η εθνική αντιπροσωπεία να γνωρίζει με ακρίβεια και ειλικρίνεια ότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και εκεί θα ακουστούν όλα όπως πρέπει να ακουστούν και εκεί θα λογοδοτήσουμε για ό,τι πράξαμε και για ό,τι δεν πράξαμε.

Για μας η Δημοκρατία είναι διαρκής αγώνας και η λογοδοσία που σήμερα επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας εμείς την κάνουμε πράξη καθημερινά βγαίνοντας στον ελληνικό λαό με κάθε πληροφορία που αφορά την υγειονομική κρίση και κάθε πληροφορία που αφορά το επιχειρησιακό σκέλος διαχείρισης της κρίσης αυτής, αλλά και με απόλυτη ειλικρίνεια στα μέτρα που λαμβάνουμε. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουν όλοι την ευκαιρία να τοποθετηθούν πάνω στα ζητήματα αυτά ενώπιον του σώματος».

Οσον αφορα το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης ο κ.Γεραπετριτης ανέφερε ότι υπήρξε αστοχία και γι’ αυτό ακυρώθηκε από την κυβέρνηση. Μαλιστα πίστωσε αυτή την ακύρωση τόσο στην κοινωνία που αντέδρασε αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 24 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.