ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είσοδος χωρίς περιορισμό ατόμων στα καταστήματα- Μεταγενέστερο το άνοιγμα πολυκαταστημάτων

10:46 - 27 Απρ 2020 | Πολιτική
Είσοδος χωρίς περιορισμό ατόμων στα καταστήματα- Μεταγενέστερο το άνοιγμα πολυκαταστημάτων
«Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα που εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης, ωστόσο, πρόσθεσε ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή τι χωριό του.

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων. Η τελευταία αυτή παράμετρος θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 Μαΐου.

Για τα σχολεία τόνισε ότι «σκοπός είναι να ανοίξουν σταδιακά οι σχολικές βαθμίδες και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας».

Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο, τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τέλος, επισήμανε ότι «σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ. αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.