ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης, υπουργοί και Τσιόδρας παρουσιάζουν το σχέδιο της «επόμενης μέρας»

07:55 - 28 Απρ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης, υπουργοί και Τσιόδρας παρουσιάζουν το σχέδιο της «επόμενης μέρας»
Στις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνουν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τη σταδιακή άρση των περιορισμών και του «ανοίγματος» της ελληνικής οικονομίας. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς.

Η 4η Μαϊου θα είναι η ημέρα που ουσιαστικά θα ξεκινήσει η "επόμενη μέρα" και το απόγευμα θα πάρουμε τις βασικές πληροφορίες σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Tο σχέδιο σταδιακής μετάβασης στη νέα καθημερινότητα εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει το γενικό του πλαίσιο. Αμέσως μετά οι υφυπουργοί Ακης Σκέρτσος (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ), Γιάννης Κεφαλογιάννης (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης Κρίσεων), Νίκος Παπαθανάσης (υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου), Βασίλης Κοντοζαμάνης (υφυπουργός Υγείας), Θοδωρής Λιβάνιος (υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών), αλλά και ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, θα αποσαφηνίσουν όλες τις λεπτομέρειες.

Θα ανακοινώσουν τις ημερομηνίες κλειδιά για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, αλλά και τους «κανόνες» της επόμενης ημέρας.

Σύφμωνα με πληρφοορίες τα sms μετακίνησης καταργούνται, ωστόσο, οι κανόνες ατομικής υγιεινής θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και θα πρέπει να τηρούνται απ ‘όλους.

Αυτό τόνισε άλλωστε και τη Δευτέρα ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, θα πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης πως έχει ληφθεί απόφαση για επαναλειτουργία των σχολείων, αλλά δεν έδωσε το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στις 11 Μαϊου θα ανοίξουν τα Λύκεια και στις 18 του μήνα οι μικρότερες βαθμίδες.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε επίσης τα εξής:

* Αρχικά θα ανοίξουν μικρά καταστήματα και κομμωτήρια. Τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν αργότερα.

* Θα ακολουθήσουν σταδιακά οι επιμέρους βαθμίδες εκπαίδευσης

* Επονται μεγαλύτερες επιχειρήσεις και εταιρείες εστίασης

Στα πρώτα βήματα της χαλάρωσης των μέτρων θα ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία και αργότερα για λειτουργίες, με κανόνες.

* Τα ξενοδοχεία πόλης θα ανοίξουν τέλη Μαΐου και τέλη Ιουνίου-αρχες Ιουλίου τα εποχικά ξενοδοχεία.

Επίσης, από 4 Μαϊου θα πάψει να υπάρχει το sms για τις μετακινήσεις, αλλά θα παραμείνουν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα στις εκτός νομού μετακινήσεις.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.