ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε πρόεδρο SPD: Πολύ σημαντικό το ευρωομόλογο

13:05 - 29 Απρ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας σε πρόεδρο SPD: Πολύ σημαντικό το ευρωομόλογο
Με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, Noerbert Walter Borjans, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού υπέρ του ευρωομολόγου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η έγκαιρη θέσπισή του, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την ΕΕ και τη συνοχή της. 

Επιπλέον, κατά τη συνομιλία τους, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και την ισπανική πρόταση, ενώ συμφώνησαν στη σημασία προώθησης προοδευτικών πολιτικών που δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η κρίση ως νέα αφορμή για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, προγραμμάτισαν την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων για το επόμενο διάστημα, προκειμένου τα επιτελεία των δύο κομμάτων να συνεργαστούν, με σκοπό την ενίσχυση των προοδευτικών μετώπων για κοινές διεκδικήσεις στην Ευρώπη.



Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 29 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.