ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων-Δεν ενισχύσατε την υγεία

12:35 - 30 Απρ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας: Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων-Δεν ενισχύσατε την υγεία
Κριτική στην κυβέρνηση πως δεν αξιοποίησε το χρόνο που είχε στη διάρκεια του lockdown για να ενισχύσει τη δημόσια υγεία άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συζήσης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για το άνοιγμα των σχολείων και τη χρήση μασκών, που όπως είπε "από επικίνδυνη έγινε υποχρεωτική". Ακόμα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "εκμεταλλεύεστε την πανδημία ευκαιρία" και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών, ιδιωτικών συμφερόντων.

«Οι πολίτες μας έδωσαν χρόνο για να αντιμετωπίσουμε το πολύ πιθανό σύμφωνα με τους επιστήμονες δεύτερο κύμα της πανδημίας» συνέχισε και τόνισε: «Το ερώτημα είναι τι κάνατε με αυτόν τον χρόνο κ. Μητσοτάκη;». Όπως είπε η κυβέρνηση προχώρησε στην πρόσληψη μόλις 300 γιατρών και αυτούς συμβασιούχους, ενώ αύξησε ελάχιστα τον αριθμό των ΜΕΘ.

«Οι ΜΕΘ δεν είναι μόνο κρεβάτια, είναι και ειξειδικευμένο προσωπικό. Προσλάβατε τέτοιο; Από όσο ξέρω κανέναν» σημείωσε σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές του Πρωθυπουργού

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι ενώ στο παρελθόν η κυβέρνηση πρωτοστάτησε σε απολύσεις και τασσόταν κατά των κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας «ξαφνικά γίνεται υπέρμαχος του συστήματος δημόσιας υγείας».  «Δεν αξιοποιήσατε τον χρόνο για να στηρίξετε το σύστημα υγείας» υπογράμμισε. 

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι το άνοιγμα των σχολείων ενέχει υψηλούς κινδύνους, είναι ένα «αχρείαστο ρίσκο». Ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με αυτή την απόφαση και γιατί τα σχολεία από "υγειονομικές βόμβες", δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική και στην απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ πριν αρχικά έλεγαν πως είναι επικίνδυνη. «Οι κινήσεις αυτές στηρίζονται στην προσπάθεια να κάνετε την κρίση ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι βρήκε την ευκαιρία να περάσει ρυθμίσεις που ευνοούν τα μεγάλα συμφέροντα. 

Σημείωσε επίσης με νόημα την επικοινωνιακή καμπάνια που "έτρεξε" η κυβέρνηση και την κατηγόρησε για προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε ακόμα:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.