ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Δώστε δωρεάν μάσκες- Προτάσεις για την οικονομία

13:33 - 30 Απρ 2020 | Πολιτική
Γεννηματά: Δώστε δωρεάν μάσκες- Προτάσεις για την οικονομία
Μία σειρά από προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την προστασία επιχειρήσεων και εργαζομένων κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή την Πέμπτη. Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «αποσπασματικά και ανεπαρκή» τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ανησυχίες της για τις αποφάσεις σχετικά με το "άνοιγμα" της οικονομίας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άνοιγμα των σχολείων και τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχουν σκέψης για εφαρμογή της ανοσίας της αγέλης.

Η κα. Γεννηματά έκανε επίσης ιδιαίτερες αναφορές στο θέμα που προκύπτει με τις μάσκες και την υποχρεωτική χρήση τους. Όπως είπε υπάρχει αισχροκέρδεια που πρέπει να ελεγχθεί και υπογράμμισε πως πρέπει να μπει πλαφόν στις τιμές. Επίσης, ζήτησε δωρεά χορήγηση μασκών σε δημόσια κτίρια και σούπερ μάρκετ. «Πρέπει να παρέχονται δωρεάν σε δημόσιους χώρους, σε δημόσιες υπηρεσίες και στα σούπερ μάρκετ» είπε, σημειώνοντας πως το κόστος για μία οικογένεια σε διαφορετική περίπτωση θα είναι τεράστιο.

Η κ. Γεννηματά, υποστήριξε ότι γίνεται μια επικοινωνιακή εκμετάλλευση της πανδημίας προσθέτοντας ότι στήνεται «ένα κράτος της δεξιάς, της αδιαφάνειας, εν μέσω της κρίσης». Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, γίνονται αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ με πλυντήριο τις Πράξεις Νομοιετικού Περιεχομένου. «Προγράμματα διαφήμισης εκατομμυρίων ευρώ ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ολοι σήμερα σφάζονται στην ποδιά του ΕΣΥ είπε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως το ΕΣΥ έχει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Ζήτησε να γίνονται περισσότερα τεστ. «Ελπίζω τώρα που το ζητάει ο κ. Τσιόδρας να τον ακούσετε».

Χρειάζεται επίσης: Λειτουργία των κινητών μονάδων υγείας, ενίσχυση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων, ειδικό σχέδιο για την προστασία των ευπαθών ομάδων ιδίως σε ευάλωτες δομές, καλύτερη αξιοποίηση των δωρεών, ειδικό σχέδιο για τα νησιά.

Για την α κατοικία, επανέλαβε τη θέση  του Κινήματος Αλλαγής για άμεση παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ζήτησε παράλληλα να δημιουργηθεί  διακομματική επιτροπή «για να σχεδιάσουμε ένα μόνιμο σύστημα προστασίας και διαχείρισης του προβλήματος αυτού».

«Επίσης για τα κόκκινα δάνεια εδώ και έναν χρόνο μιλάμε για δημιουργία bad bank. Τότε έπεσαν να με φάνε προσωπικά, έλεγαν ότι η Γεννηματά είναι λαϊκίστρια. Τώρα και ο διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδας μιλά γι’ αυτό» υπογράμμισε.

Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση για επιδότηση της εργασίας από το κράτος μέχρι 40% των αποδοχών.

Διαβάστε ακόμα:

Τελευταία τροποποίηση στις 14:04 - 30 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.