ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κανένα σχέδιο για μείωση μισθών ή υπαλλήλων στο Δημόσιο

09:29 - 04 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Κανένα σχέδιο για μείωση μισθών ή υπαλλήλων στο Δημόσιο
Παρά την χαλάρωση των μέτρων, περίπου το 30% των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζεται να εργάζεται με τηλεργασία, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως τουλάχιστον για δύο ακόμη εβδομάδες ενθαρρύνεται η τηλεργασία και πρόσθεσε πως εκτός από το ζήτημα του συγχρωτισμού, είναι μια εμπειρία θετικοί και πολλοί υπάλληλοι εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι.

Στο ερώτημα εάν η τηλεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις προσωπικού στο δημόσιο, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Η τηλεργασία έχει ως προϋπόθεση να υπάρχει ο άνθρωπος. Κανείς να μην αμφιβάλει για την εργασία του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι είναι εκτός σχεδίου της κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθού στο δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ωστόσο ότι στο πλαίσιο μιας μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση.

«Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να μεταφερθούν και εργαζόμενοι προς την αυτοδιοίκηση», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι «η κινητικότητα είναι εξαιρετικά ουσιαστική».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Εστίαση: Επιπλέον τετραγωνικά σε ανοικτούς χώρους ή μείωση τελών καταστημάτων

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.