ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Εντός της εβδομάδας λύση για τους καλλιτέχνες

11:05 - 04 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Πέτσας: Εντός της εβδομάδας λύση για τους καλλιτέχνες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υποσχέθηκε λύση στο ζήτημα των καλλιτεχνών εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο κορονοϊός ουσιαστικά ακυρώνει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη χώρα και οι εργαζόμενοι στο χώρο του θεάματος εκπέμπουν SOS.

Ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών το πρωί της Δευτέρας στον ρ/σ ΘΕΜΑ και ανέφερε ότι σε όσους καλλιτέχνες είχαν ενεργές συμβάσεις στα τέλη Μαρτίου, καταβλήθηκε το ποσό των 800 ευρώ. Παράλληλα, οι άνεργοι προς το τέλος του 2019 είχαν δύο επιλογές “τις οποίες έχουμε ενεργοποιήσει” υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς αρκετοί από αυτούς συμμετέχουν στα προγράμματα που έχει καταθέσει το υπουργείο Εργασίας για τους ανέργους, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν τύχει της στήριξης των 400 ευρώ.

Ταυτόχρονα,15 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί στο υπουργείο Πολιτισμού για ειδικά προγράμματα απορρόφησης των εργαζομένων του κλάδου, ενώ υπό επεξεργασία βρίσκεται το τελικό πρόγραμμα στήριξης για καλλιτέχνες που «ήταν εξαρτημένοι από την εποχικότητ» προανήγγειλε ο κ. Πέτσας, ώστε “να έχουμε ένα επεξεργασμένο σχέδιο και για αυτούς” μέσα στην εβδομάδα.

Θυμίζουμε πως οι καλλιτέχνες έχουν αρχίσει να οργανώνουν τις δράσεις τους και έχουν καταθέσει συγκεκριμένα αιτήματα, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως φέτος το καλοκαίρι δεν θα δουλέψουν, αλλά δεν ανακοίνωσε παράλληλα και ένα σχέδιο στήριξής τους, αλλά και επιστροφής τους στην "κανονικότητα".

Στα social media πάντως το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και η καμπάνια #supportartworkers έχει προκαλέσει αίσθηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.