ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψηφιακό γκισέ» για πιστοποιητικά από το Δημόσιο

14:24 - 04 Μαϊ 2020 | Πολιτική
«Ψηφιακό γκισέ» για πιστοποιητικά από το Δημόσιο
Μία νέα διαδικασία επικοινωνίας του πολίτη με το Δημόσιο, το «ψηφιακό γκισέ» θα εγκαινιάσει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr, θα κλείνει ραντεβού με την υπηρεσία που θέλει και θα κάνει διάσκεψη με τον υπάλληλο σε ώρα που θα συμφωνείται. Εφόσον ζητά κάποιο πιστοποιητικό, ο υπάλληλος θα το εκδίδει ψηφιακά και θα το στέλνει με email.

Σε πρώτη φάση, οι υπηρεσίες που θα διαθέτουν «ψηφιακό γκισέ» είναι τα ΚΕΠ, οι ΔΟΥ και ο e-ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα ξεκινά -μέσω του gov.gr- η ψηφιακή κατάθεση αιτήσεων στα ΚΕΠ, τα οποία θα εκδίδουν τα έγγραφα που ζητούνται και θα τα αποστέλλουν στο e-mail του πολίτη.

Επίσης ξεκινά η διαδικασία έκδοσης ληξιαρχικών πιστοποιητικών μέσω του gov.gr.

«Γίνεται ήδη αντιληπτό σε όλους τους πολίτες -και αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο- ότι συντελείται σήμερα στη χώρα μας ένα σημαντικό άλμα ψηφιακής διακυβέρνησης» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «το άλμα αυτό, υπηρετεί τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, συμβάλλει στη λειτουργική αναβάθμιση του κράτους, βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και αποτελεί παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.