ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεφαλογιάννη προς Μενδώνη: Απαιτείται μακροπρόθεσμη στήριξη των καλλιτεχνών της χώρας

15:44 - 04 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Κεφαλογιάννη προς Μενδώνη: Απαιτείται μακροπρόθεσμη στήριξη των καλλιτεχνών της χώρας
Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισημαίνει ως ιδιαίτερα σημαντικό το σχέδιο των καλλιτεχνών στην περίοδο της πανδημίας και καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ώστε να μάθει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτηρίζει επείγουσα την ανάγκη μακροπρόθεσμης στήριξης των καλλιτεχνών και των αντίστοιχων κλάδων επισημαίνοντας πως η αξία του Πολιτισμού αποδείχθηκε ανεκτίμητη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
 
Σε ερώτησή της που κατέθεσε προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η Βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως την περίοδο αυτή “μουσική, θεατρικά και κινηματογραφικά έργα, βιβλία, όλα τα πολιτιστικά αγαθά, αποτέλεσαν για όλους τους πολίτες καθημερινή πνευματική τροφή και εξαιρετική στήριξη” ενώ παράλληλα καλλιτέχνες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, παρείχαν με μεγάλη γενναιοδωρία από την πρώτη στιγμή τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε πολιτιστικό υλικό. Σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη όλοι οι δημιουργοί και οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού, αυτή τη στιγμή, πλήττονται άμεσα και σοβαρά από τις συνθήκες που επιβάλλουν τον περιορισμό ή ακόμα και την αναστολή όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες που θίγουν τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους και όλες τις σχετικές υποστηρικτικές ειδικότητες και επιχειρήσεις.
 
Όπως λέει, μάλιστα, μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Σουηδία, η Ιταλία και η Βρετανία, έχουν ήδη λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν ειδικά μέτρα σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης για τους καλλιτέχνες και τους επαγγελματίες στον χώρο του θεάματος.
 
Με αυτά ως δεδομένα η Όλγα Κεφαλογιάννη ζητά να ενημερωθεί από την αρμόδια Υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση αλλά και την μακροπρόθεσμη στήριξη των καλλιτεχνών της χώρας που πλήττονται από τις επικρατούσες συνθήκες λόγω της πανδημίας, σε ποια φάση βρίσκεται ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς πολιτισμού και ποια τα συμπεράσματα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας καθώς και με ποιον τρόπο η Ελληνική Πολιτεία σχεδιάζει να στηρίξει τη βιωσιμότητα των χώρων θεάματος και ψυχαγωγίας που παραμένουν προς το παρόν κλειστοί σε όλη την Επικράτεια.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.