ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Εφικτός ο στόχος της 1ης Ιουλίου για τον τουρισμό

11:04 - 05 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Εφικτός ο στόχος της 1ης Ιουλίου για τον τουρισμό
Εντός των επομένων ημερών αναμένονται οι ανακοινώσεις των νέων, στοχευμένων μέτρων στήριξης του κλάδου της εστίασης και του τουρισμού, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόαραση του ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε ταχύτερο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αυξάνονται τα κρούσματα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «όλα τα μέτρα που είναι εφικτό δημοσιονομικά να ληφθούν, θα ληφθούν».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες πακέτο μέτρων για την εστίαση και για τον τουρισμό και πρόσθεσε: «αν δούμε ότι δεν αυξάνονται τα κρούσματα θα μπορέσουμε να πάμε σε ταχύτερο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης. Πάμε με σχέδιο, υιοθετούμε από την αγορά προτάσεις, έχουμε συναίσθηση του προβλήματος και θα κάνουμε ως κυβέρνηση αυτό που πρέπει».

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι εφικτός ο στόχος της 1ης Ιουλίου για τον τουρισμό προσθέτοντας ότι «η επιτυχία θα κριθεί από τις διεθνείς συμμαχίες».

Ακόμη, ο υπουργός είπε ότι από θέση αρχής, τάσσεται υπέρ ενός ακατάσχετου λογαριασμού μέχρι ενός ποσού για τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.