ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Οι μαζώξεις στις πλατείες δεν είναι μαγκιά

18:21 - 07 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Χαρδαλιάς: Οι μαζώξεις στις πλατείες δεν είναι μαγκιά
Μήνυμα σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες περί αποφυγής συνωστισμού και μαζεύονται σε πλατείες τα βράδια για να διασκεδάσουν -με σύμμαχο τον καλό καιρό- έστειλε εκ νέου την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς. "Οι μαζώξεις στις πλατείες δεν είναι μαγκιά, αλλά μας θέτουν όλους σε κίνδυνο", τόνισε ακόμα ο υφυπουργός. Έδωσε επίσης συμβουλές και για το άνοιγμα των σχολείων, σημειώνοντας πως θα απαγορεύεται το αθλητικό παιχνίδι στα διαλείμματα. Δεκαπέντε νέα κρούσματα και έναν ακόμη θάνατο ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά 2.678 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετά τις ανακοινώσεις που έκανε την Πέμπτη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 148, καθώς καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (15 επιπλέον), 33 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σημειώνεται πως η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 67 ετών. Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τα θύματα, 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Χαρδαλιάς: Δεν τελειώσαμε ακόμα με τον κορονοϊό

Αυστηρές συστάσεις έκανε και πάλι από τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλίας, σε όσους μαζεύονται σε πλατείες τα βράδια και πίνουν ποτά και διασκεδάζουν.

Δεν ανακοίνωσε επιπλέον απαγορεύσεις, αλλά επισήμανε το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και σημείωσε πως είναι ανεύθυνοι όσοι συνωστίζονται σε πλατείες. Επανέλαβε πως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμα και υπάρχει φόβος για πισωγύρισμα με νέα έξαρση του ιού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.