ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένωσε τον πολιτικό κόσμο της χώρας ο Δημήτρης Κρεμαστινός

11:26 - 08 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Ένωσε τον πολιτικό κόσμο της χώρας ο Δημήτρης Κρεμαστινός
Ο πολιτικός κόσμος στη χώρα μετά την ήρεμη περίοδο της καραντίνας, επιστρέφει στις κόντρες της πρότερης καθημερινότητας, αλλά η Παρασκευή είναι μέρα ανακωχής στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ο γιατρός και επί χρόνια βουλευτής έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον κορονοϊό που κράτησε περισσότερο από ένα μήνα. Η είδηση του θανάτου του ασφαλώς και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, αλλά "ένωσε" και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου που τον αποχαιρέτησαν με σεβασμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν σπουδαίο πολιτικό και επιστήμονα. Αν και ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου και παρέμεινε μέχρι τέλους στον κεντρώο χώρο, η Νέα Δημοκρατία δεν κρύβει τον σεβασμό της για την προσφορά.

Μία προσφορά, ιδιαίτερα στη δημόσια υγεία, την οποία υπογράμμισε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της η Φώφη Γεννηματά. Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, υπενθύμισε τόσο τη σχέση του Δημήτρη Κρεμαστινού με τον Ανδρέα Παπανδρέου, όσο, όμως και την τεράστια προσφορά του στο ΕΣΥ.

kremastinosandeas

Και ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, συλληπήθηκε την οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού για την απώλειά του. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο Κρεμαστινός "υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη, το κοινοβούλιο και τη δημοκρατική παράταξη".

Για "σεμνότητα και ήθος" έκανε λόγο από τη μεριά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσε για το θάνατό του.
 
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.