ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Νέες προτάσεις για να πιέσουμε τον Μητσοτάκη

16:36 - 11 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας: Νέες προτάσεις για να πιέσουμε τον Μητσοτάκη
Η κατάσταση στην οικονομία απασχόλησε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε διά ζώσης τη Δευτέρα, μετά από σχεδόν δύο μήνες τηλεδιασκέψεων.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «στην οικονομία τα πράγματα θα γίνονται κάθε μέρα και πιο δύσκολα», με τις απαντήσεις να μην είναι εύκολες αλλά οι πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν έχουν εντελώς αντίθετο πρόσημο.

Το δίλημμα που, όπως είπε, τίθεται για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είναι: «Πρωτοβουλίες και δημόσιες πολιτικές για τη στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή πολιτικές που αξιοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για αναδιάρθρωση της οικονομίας και διάλυση της εργασίας;».

Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε τη διαδικασία επικαιροποίησης των οικονομικών προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αυτό διότι, όπως έχουμε αναφέρει, στις 6 Απριλίου παρουσιάσθηκε το εμπροσθοβαρές πακέτο 26 δισ. ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτραπεί η βαθιά ύφεση, πλην όμως η κυβέρνηση ακολούθησε άλλη τακτική, του «βλέποντας και κάνοντας», οπότε η ύφεση είναι ήδη εδώ.

Ως εκ τούτου, όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, οι νέες προτάσεις θα κατατεθούν «για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και να πιέσουμε έστω και τώρα τον κ. Μητσοτάκη να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων».

Ως μεγαλύτερη πρόκληση αξιολόγησε την ανεργία, όπου με τις επιλογές της κυβέρνησης «κινδυνεύει να χαθεί σε πέντε μήνες ό,τι καταφέραμε σε 5 χρόνια για τη μείωσή της».

Νωρίτερα το πρωί, με αφορμή την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν «τα καταστήματα της γειτονιάς και τους τοπικούς παραγωγούς».

Και σημείωσε: «Μαζί, με αλληλεγγύη, θα παλέψουμε για να βγούμε όρθιοι από την κρίση, απέναντι στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που γονατίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους επαγγελματίες, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.