ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Ανοδικά οι πρώτες δύο εβδομάδες για το λιανικό εμπόριο

21:20 - 14 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Ανοδικά οι πρώτες δύο εβδομάδες για το λιανικό εμπόριο
«Οι πρώτες δύο εβδομάδες κινήθηκαν καλά και σε άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι», σημείωσε για τον τζίρο του λιανικού εμπορίου σε αυτό το στάδιο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «το Υπουργείο διεξάγει συνεχώς ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής» και ότι «η πλειοψηφία των επιχειρηματιών και των πελατών πειθαρχούν στα μέτρα».

Για την εστίαση, τόνισε ότι στόχος είναι «να υπάρξουν κανόνες για τη μη μετάδοση του κορονοϊού αλλά και να δοθούν στους επιχειρηματίες κίνητρά ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην μειωθεί η πελατεία τους».

Ο κ. Γεωργιάδης ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν πιο νωρίς τα καταστήματα εστίασης είπε ότι «δεν θα αλλάξει κάτι για μια εβδομάδα», αν και ο ίδιος το εύχεται «αλλά τον τελικό λόγο το έχουν οι επιστήμονες». Όπως πρόσθεσε, πάντως, οι ανακοινώσεις θα γίνουν νωρίς και δεν θα αιφνιδιαστούν οι επιχειρηματίες.

Αναφορικά με τα ενοίκια των επιχειρήσεων, σημείωσε ότι «είναι δύσκολο να ικανοποιηθεί το αίτημα του εμπορικού συλλόγου για μειωμένα ενοίκια μέχρι το τέλος του έτους, αλλά εξετάζεται σε επιχειρήσεις που θα ανοίξουν πιο μετά όπως τα γυμναστήρια να βοηθηθούν».

Για τον τουρισμό, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση και το πακέτο στήριξής του» και δήλωσε αισιόδοξος για τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό.

Τέλος, για το Ελληνικό είπε ότι «αν δεν υπάρξουν νέες δικαστικές προσφυγές από την εταιρεία Hard Rock, το έργο θα προχωρήσει πολύ γρήγορα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.