• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Πέτσας: Δεν υφίσταται κανένα σενάριο για μείωση μισθών και συντάξεων

09:59 - 19 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση μισθών και συντάξεων, σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με το σχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση για τον τουρισμό «θα κερδίσουμε ό,τι μπορούμε», ενώ ως προς το χρόνο παρουσίασης του σχεδίου, ανέφερε ότι θα είναι και βάσει των υγειονομικών στοιχείων και γι’ αυτό το λόγο, οι ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Συνολικό πακέτο για τον τουρισμό

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι το σχέδιο θα αφορά στη στήριξη της εργασίας, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τη ρευστότητα. «Θα είναι συνολικό πακέτο που θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες», τόνισε.

Όσο αφορά στους υπαλλήλους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε σαφές ότι θα καλύπτει και τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά και τους εποχιακούς πλήρους ή μερικής απασχόλησης, με τη στήριξη εισφορών και μισθολογικού κόστους.

«Οι άνθρωποι που θα ανοίξουν στα νησιά, φοβούνται ότι θα μπουν μέσα, αλλά θα δουν με το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε ότι δεν θα μπουν μέσα», εκτίμησε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με τις κυβερνητικές επαφές με άλλες χώρες για την έλευση τουριστών στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως υπάρχουν τόσο με ευρωπαϊκές, όπου δεν θα χρειαστούν διμερείς συμφωνίες πιθανότατα, αφού καλυπτόμαστε από το πλαίσιο που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με μη ευρωπαϊκές, μεταξύ των οποίων και το Ισραήλ, οι οποίες «θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα».

«Δεν είναι μνημόνιο» η συμφωνία Μέρκελ - Μακρόν

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη και τη συμφωνία Μέρκελ – Μακρόν, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται για μνημόνιο», αλλά και το ότι «πρέπει να προσέχουμε τα ψιλά γράμματα».

Όπως εξήγησε «εδώ έχουμε ξεκάθαρα πακέτο επιχορήγησης και όχι δανεισμού», ενώ σχολίασε και ως θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, βλέπουμε σύμπλευση Γαλλίας – Γερμανίας.

«Δεν θα συγκριθεί η υγειονομική κατάσταση για την επιχορήγηση, αλλά η οικονομική κρίση», εξήγησε απαντώντας στο αν θα δοθεί στήριξη ανάλογα με το πλήγμα από την πανδημία.

Τα δημοτικά θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας

Ερωτηθείς πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Πέτσας παρέπεμψε σε δήλωση του πρωθυπουργού ότι «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας».

Όπως εξήγησε, θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις.

«Το κράτος δεν χαρίζει»

Απαντώντας επίσης σε ερώτημα για την ύφεση και την επάνοδο της οικονομίας, είπε πως «δεν θα αφήσουμε τις οφειλές του Σεπτεμβρίου να γίνουν χιονοστιβάδα, θα υπάρξουν ρυθμίσεις» και τόνισε ότι «το κράτος δεν χαρίζει».

Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες εκπτώσεις φόρων αν αυτό χρειαστεί, σημειώνοντας πως «προς το παρόν δε χρειάζεται».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «δεν θα γίνει ανασχηματισμός».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 19 Μαϊ 2020
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman