ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Σήμερα η απόφαση για τη διεύρυνση κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

08:09 - 20 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Βουλή: Σήμερα η απόφαση για τη διεύρυνση κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία, σχετικά με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Προηγήθηκε η χθεσινή συζήτηση κατά την οποία αναβίωσαν οι αποκαλύψεις πέντε ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για την δράση του μηχανισμού Ρασπούτιν και για την απόπειρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει τους βουλευτές του σε αποχή από την σημερινή ψηφοφορία. Η συγκεκριμένη ενέργεια εκπέμπει πολιτικά το μήνυμα της αποστασιοποίησης από τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού του. Παράλληλα, η τακτική της αποχής από κρίσιμες ψηφοφορίες επιλέγεται συνήθως από τις ηγεσίες κομμάτων όταν υπάρχει φόβος διαρροών και ανεπιθύμητων ανταρσιών.

Ο προβληματισμός για τα κίνητρα της αποχής ενισχύεται και από το γεγονός ότι η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα έγινε ελάχιστες ώρες μετά τα «καρφιά» του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για τον ρόλο του Νίκου Παππά στις διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης άφησε σαφείς υπαινιγμούς για τον κ. Παππά οι οποίοι μάλλον αιφνιδίασαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρόεδρό του που παρακολουθούσε δια ζώσης την τοποθέτηση Παπαγγελόπουλου.

Τι είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να αποδομήσει το εις βάρος του κατηγορητήριο στοχεύοντας στην αξιοπιστία των εισαγγελέων που κατέθεσαν επωνύμως ότι υπέστησαν απειλές, εκβιασμούς και παρεμβάσεις στο έργο τους.

Αναφορικά με την περίφημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10.3.2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά και τον Σάμπυ Μιωνή παραδέχθηκε για μια ακόμα φορά πως έθεσε ζήτημα καταβολής χρημάτων προς τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη ως δικαστικά έξοδα.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Μιωνή κατήγγειλε στην προανακριτική πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ζήτησε χρήματα προκειμένου να διευθετήσει με ευνοϊκό τρόπο μια σειρά από δικαστικές έρευνες και ιδιωτικές αντιδικίες που είχε με τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:26 - 20 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.